De Goudse Business Club is ten overstaan van notaris Dirk Jan Blok te Gouda op 24 mei 2005 officieel opgericht. De club telt rond de 200 leden. Onder de leden zitten zzp’ ers, makelaars, banken, horecazaken, detaillisten en administratie-/belastingadvieskantoren.

Doelstellingen

In de statuten is als doel opgenomen “.. het stimuleren en ondersteunen van het ondernemerschap van de leden..” dat onder meer bereikt wordt door “..het houden van bijeenkomsten, het bevorderen van kennisoverdracht, het stimuleren van ontwikkelingen gericht op ondernemingen en het houden van bijeenkomsten..”

De doelgroep

De businessclub is met name gericht op ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf uit Gouda en de aangrenzende gemeenten. Maar uiteraard zijn andere ondernemers ook welkom.

Invulling clubavond

Iedere eerste dinsdag van de maand wordt een clubavond gehouden, in beginsel steeds in een andere locatie. Dat kan bij één van de leden zijn of ergens in Gouda in een horecazaak of andere zaalruimte.
De clubavonden zijn informeel, met inloop vanaf 17.00 uur en sluiting rond 22.00 uur. Een vast moment is het welkomstwoordje rond 18.30 uur namens het bestuur met enige huishoudelijke mededelingen. Direct daarna kunnen nieuwe leden zich op de (virtuele) zeepkist in maximaal 3 minuten voorstellen of kunnen andere leden iets vertellen wat zij belangrijk genoeg vinden voor de overige leden.

Als er een spreker is op de clubavond, volgt hierna de presentatie tot maximaal 19.15 uur.

Pin It on Pinterest

Share This